Companii

Cine a câştigat din creşterea consumului: Îmbuteliatorul Coca-Cola a ajuns la un profit net de 337 mil. lei, cel mai mare din istorie, cu o marjă de 15%

Cine a câştigat din creşterea consumului:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.06.2018, 00:07 614

Coca-Cola HBC România, cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare de pe plan local, a ajuns anul trecut la un profit net de 337,9 milioane de lei (aproape 74 mil. euro), în creştere cu 21% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Astfel, compania a ajuns la un nivel record al profitului, depăşind chiar câştigurile înregistrate în anul 2008, un an de referinţă pentru businessurile din România.

Totodată, marja de profit a îmbuteliatorului a ajuns la 15%, cea mai mare din ultimul deceniu şi jumătate, conform datelor ZF.

Evoluţia marjei de profit anul trecut vine în condiţiile în care businessul companiei a bătut pasul pe loc anul trecut, la mai bine de 2,2 miliarde de lei ( circa 486 mil. euro).

În România, gigantul Coca-Cola HBC deţine trei fabrici, la Ploieşti, Vatra Dornei şi Timişoara, şi peste 70.000 de clienţi, de la mici chioşcuri până la marile magazine şi restaurante.

Grupul Coca-Cola HBC, care activează în 28 de ţări, este controlat de către Kar-Tess Holding (23% din acţiuni), o companie deţinută de familia David-Leventis,  şi de către The Coca-Cola Company (23% din acţiuni). Grupul a avut anul trecut venituri de peste 6,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO