Companii

Cine dă lecţii managerilor

Cine dă lecţii managerilor

Autor: Ana Raduta

15.10.2011, 11:37 314

Ce-ar mai putea avea de învăţat un om care are pe mână bugete de milioane sau zeci de milioane de euro şi conduce o armată de oameni? Judecând după numărul de programe de instruire apărute în ultima vreme, ar părea că mai sunt multe lecţii de parcurs. Cât de eficiente sunt însă aceste cursuri pentru manageri şi când vom vedea primele efecte reale în mediul de afaceri?

Şcolile de Master of Business Administration şi Executive Master of Business Administration, adică MBA sau EMBA, aşa cum le cunoaşte toată lumea, au fost primele care au făcut din manageri învăţăcei. I-au adus la cursuri, i-au evaluat, le-au dat să rezolve studii de caz şi, în general, au încercat să-i alinieze la practicile şi stilul de management ale şefilor din companiile de afară. Criza a pus sub lupă competenţele managerilor şi a ieşit la iveală un lanţ al slăbiciunilor care se impunea corijat. A fost momentul potrivit pentru apariţia unor noi programe de perfecţionare a celor care au dat până la un punct senzaţia că ştiau tot ce e de ştiut şi stăpâneau tot ce e de stăpânit în business.

"Totul a plecat de la timpul şi accesul la educaţie pe care îl au antreprenorii şi managerii români. Sunt oameni foarte ocupaţi, care îşi doresc în mod autentic un upgrade de informaţie, dar nu au neapărat vreme să parcurgă lecturi elaborate sau să urmeze cursuri de unul sau doi ani", spune Ilie Drăgan, coordonatorul proiectului Trans European Business Academy (TEBA), care reprezintă un concept educaţional destinat managerilor din primul şi al doilea eşalon al companiilor.

Citiţi mai multe despre Master of Business Administration şi Executive Master of Business Administration pe www.businessmagazin.ro .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO