Companii

Cine este antreprenorul din spatele Taparo, firmă care a ajuns crucială în producţia de măşti

Cine este antreprenorul din spatele Taparo, firmă care a ajuns crucială în producţia de măşti

Autor: Mădălina Panaete

30.03.2020, 15:46 10885

Ioan Filip a intrat în domeniul producţiei de mobilă în urmă cu mai bine de 15 ani cu compania Taparo şi astăzi este unul dintre antreprenorii cheie în producţia de măşti. Fabrica de textile tehnice Techtex, din grupul Taparo, a instalat o linie de producţie de măşti, care va ajunge la o capacitate de 3,5 milioane de astfel de produse lunar, conform datelor transmise de Ioan Filip în urmă cu circa o săptămână.

„Capacitatea liniei este de 3,5 milioane de măşti lunar pentru prima etapă, urmând ca în cursul lunii aprilie să creştem capacitatea la 10 milioane de măşti / lună”, spunea Ioan Filip, proprietar şi preşedinte al consiliului de administraţie Taparo.

Virgil Popescu, ministru al Economiei, a anunţat astăzi că Techtex a început instalarea utilajelor şi testul de producţie.

Ioan Filip, un inginer cu background în industria textilă, a intrat în business cu o filatură de bumbac în oraşul natal Târgu Lăpuş, iar după un declin al domeniului textil a încercat să transfere activitatea către prelucrarea lemnului şi a început partene­riatul cu IKEA, pentru care este încă furnizor de mobilă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO