Companii

Cine este grecul care a preluat sarcina scoaterii din datorii a companiei de stat CFR SA

Cine este grecul care a preluat sarcina scoaterii din...

Autor: Adrian Cojocar

19.01.2013, 00:19 1041

Dimitris Sophocleous, omul care a preluat fotoliul de director general al companiei româneşti afundată în datorii de aproape 750 de milioane de lei, la sfârşitul lui 2011, CFR SA, este un manager elen cu experienţă în mari companii private româneşti.

Grecul l-a înlocuit la conducerea CFR pe Cristian Ghibu. Dimitris Sophocleous a ocupat în ultimul an funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Constractor, unde l-a înlocuit pe fondatorul companiei, Dan Ioan Popp.

Sophocleous a venit în România prin intermediul grupului grec OTE, el fiind numit în anul 2001 director financiar al Cosmorom, la care OTE era unul dintre principalii acţionari.

Între 2008 şi 2010 Sophocleous a condus operaţiunile financiare ale A&D Pharma Holdings, cel mai mare grup farmaceutic de pe plan local, iar anterior a ocupat timp de trei ani funcţia de director financiar al grupului Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie de pe piaţa românească.

Din anul 2010 grecul are propria afacere de consultanţă financiară. În ultima perioadă Dimitris Sophocleous s-a concentrat asupra companiilor cu probleme financiare, precum dezvoltatorul Impact, cum este şi cazul companiei CFR SA, a cărei conducere a preluat-o.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO