Companii

Cine este Victor Sfiazof, românul care a desenat cel mai spectaculos concept Dacia, proiectul Bigster: La Universitatea de Arhitectură din Cluj le explica profesorilor cum voia să devină designer auto

Cine este Victor Sfiazof, românul care a desenat cel mai...

Autor: Bogdan Alecu

18.01.2021, 00:08 2602

Centrul de design al Renault de la Bucureşti este responsabil de conceptul Dacia Bigster, iar creatorul său este Victor Sfiazof, cel care în urmă cu mai bine de şase ani desena schiţa modelului Renault Kadjar, unul dintre cele mai vândute modele ale constructorului francez.

„Victor Sfiazof e un designer excelent. El lucrează în cadrul biroului din România. Avem la Dacia designeri foarte talentaţi la Dacia“, a spus Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia.

Românul a început să deseneze maşini de pe băncile şcolii, iar la Universitatea de Arhitectură din Cluj le explica profesorilor cum el voia să fie designer auto, „meserie“ aproape necunoscută pe piaţa locală. Nu după mulţi ani de la acel moment, în 2015, Victor Sfiazof a luat prin surprindere industria auto după ce şi-a pus semnătura pe Renault Kadjar, crossoverul pe care pariază constructorul francez revenirea în segment. Visul său a devenit realitate. 

Născut şi crescut la Satu Mare, acolo unde se agaţă harta în cui, designerul a urmat cursurile Universităţii de Artă şi Design I. Andreescu din Cluj-Napoca, iar abia apoi a venit în Capitală. Aici s-a legat relaţia sa cu producătorul auto Renault şi cu modelul Kadjar.

În 2015 într-un interviu pentru ZF Victor Sfiazof declara că a fost recrutat de către Renault printr-un workshop organizat la Cluj înainte să fie deschis centrul de design din Bucureşti şi am fost selectat pentru un internship deoarece în România nu existau atunci cursuri pentru design auto.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO