Companii

Cine face parte din Comitetul de Investiţii desemnat de guvern, menit să selecteze fondurile de investiţii care vor beneficia de cele 400 mil. euro din PNRR?

Radu Hanga, preşedinte la Bursa de Valori Bucureşti.

Radu Hanga, preşedinte la Bursa de Valori Bucureşti.

Autor: Cristina Roşca

14.02.2023, 10:00 744

Radu Hanga, preşedintele BVB, Florin Jianu, preşedintele Consiliului de Administraţie FNGCIMM, un secretar de stat din Ministerul de Finanţe şi doi angajaţi din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene sunt membri titulari Există şi cinci membri supleanţi.

Comitetul de Investiţii de­sem­nat de guvern, al cărui rol este să selecteze fondurile de investiţii care vor beneficia de cele 400 mil. euro din PNRR, este alcătuit din cinci membri titulari şi cinci supleanţi.

ZF a scris anterior că fondurile de in­vestiţii active local vor avea 400 de milioane de euro pentru a paria pe firme româneşti, sumele urmând a fi împărţite între benefi­ciari până la jumătatea lui 2026. Banii care vor veni prin PNRR s-ar putea împărţi între circa 20 de fonduri, conform estimărilor anterioare ale oficialilor Fondul European de Investiţii (FEI).

Selecţia fondurilor este efectuată iniţial de către FEI, dintre solicitările primite în urma apelului deschis publicat în iulie 2022. Acestea trec apoi la aprobare la Comitetul de Investiţii desemnat de guvern.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO