Companii

Cine iese învingător din coşmarul scumpirilor: OMV Petrom îşi dublează profitul net după primele trei trimestre, până la 1,67 mld. lei. „Cererea pentru produsele noastre a revenit la nivelurile pre-COVID“

17 mld. lei este cifra de afaceri a OMV Petrom pe primele trei trimestre din 2021.

17 mld. lei este cifra de afaceri a OMV Petrom pe primele trei trimestre din 2021.

Autor: Roxana Petrescu

06.11.2021, 10:59 1024

Scumpirea fără precedent a gazu­lui natural, a energiei electrice şi apre­cierea barilului de petrol s-au tradus în dublarea profitului net al OMV Petrom după prime­le trei trimestre ale anului. OMV Petrom se ală­tură astfel unor companii ca Hidro­elec­trica sau Nuclearelectrica, toate câştigătoare ne­te ale scumpirilor de coşmar din domeniul energetic.

OMV Petrom (SNP), unicul producă­tor lo­cal de petrol şi gaze, a înregistrat la finalul primelor trei trimestre un profit net de 1,67 mld lei (circa 340 de milioane de euro), dublu faţă de cele 826 de milioane de lei în­re­gistrate în perioada similară din 2020, arată datele financiare publicate ieri de compania petrolieră.

Mai departe, cifra de afaceri a com­pa­niei a ajuns la 17 miliarde de lei (3,5 miliarde de euro), cu 13% mai mult faţă de primele no­uă luni din 2020. Creşterea rezultatelor s-a bazat pe scumpirea accele­ra­tă a resurse­lor naturale şi a energiei elec­trice, fenomen care a afectat întreaga Euro­pă anul acesta. „În România, cererea pentru produsele noastre a revenit (în T3 2021), în general, la nivelurile pre-COVID“, se arată în raportul pentru al treilea trimestru al companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO