Companii

Cine salvează balanţa de plăţi a României? Exporturile de servicii au crescut cu 10% în primele şase luni, la 9,5 mld. euro

Cine salvează balanţa de plăţi a României?...

Autor: Adelina Mihai

29.08.2017, 00:07 1755

România a exportat servicii în valoare totată de 9,5 miliarde de euro în primele şase luni ale anului, cu 10% mai mult prin comparaţie cu perioada similară a anului trecut, arată datele Băncii Naţionale.

Pe sectoare de activitate, cele mai mari creşteri ale exporturilor de servicii au fost în turism (+24% faţă de primul semestru din 2016, până la 908 milioane de euro), servicii IT&C (+16%, până la 1,76 mld. euro) şi  servicii de construcţii (+14%, până la 220 mil. euro).

„O parte dintre turiştii străini s-au reorientat spre zone mai sigure, cum e România, ca urmare a politicii internaţionale, a refugiaţilor care circulă prin diverse ţări europene şi a atentatelor. Pe de altă parte, România începe încet-încet să îşi recapete poziţia de ţară turistică (...) Moda de acum o reprezintă destinaţiile din Europa de Est. A devenit «cool» să vii în România şi în Bulgaria pentru turiştii europeni, dar nu numai: avem şi câţiva turişti australieni, americani sau canadieni care au venit în România“, a spus Carmen Pavel, preşedintele agenţiei de turism J’Info Tours.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO