Companii

Cine sunt acţionarii fondului australian Macquarie Infrastructure and Real Assets, care cumpără operaţiunile din România ale grupului CEZ?

Cine sunt acţionarii fondului australian Macquarie...

Autor: Miruna Diaconu

23.10.2020, 17:37 1807

Fondul australian Macquarie Infrastructure and Real Assets, care a anunţată că va cumpăra operaţiunile din România ale grupului CEZ, face parte din grupul Macquarie care operează în 25 de oameni şi este printre cei mai mari administratori de active din infrastructură la nivel global.

Fondul MIRA a creat peste 15.800 de locuri de muncă la nivel global, totodată grupul din care face parte este listat la bursa de valori din Australia, Australian Securities Exchange. Printre acţionarii grupului australian se află  unii dintre cei mai mari administratori la nivel mondial precum BlackRock Fund Advisors (2,60%), The Vanguard Group (2,7%) şi Credit Suisse Asset Management (1,4%).

De asemenea, din acţionariatul grupului fac parte şi Macquarie Investment Management, Capital Research & Management Co., Vanguard Investments Australia Ltd., Norges Bank Investment Management, BlackRock Investment Management, Capital Research & Management Co., Argo Investments Ltd.

BlackRock, unul dintre cei mai mare administratori de investiţii la nivel mondial, are active sub administrare de peste 7.400 de miliarde de dolari. BlackRock are expuneri în România prin intermediul BlackRock Investment Trust. Vanguard are active în administrare de peste 6.000 miliarde dolari.

Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) administrează 129 de miliarde de dolari sub formă de active, din care cea mai mare parte sunt investite în proiecte de infrastructură, potrivit prezentării disponibile pe site. Astfel 75% din activele MIRA sunt investite în infrastructură, urmată de imobiliar cu 15%, regenerabile cu 9% şi agricultură cu 1%. Ca zone geografice, 49% din active sunt investite în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. MIRA investeşte în 33 de ţări.

MIRA cumpără o parte din operaţiunile din România are grupului ceh din domeniul energiei CEZ, care are o capitalizare de 11 miliarde euro, o tranzacţie estimată la peste 1 miliard euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO