Companii

Cine sunt americanii care ar putea investi 300 mil. $

02.03.2010, 23:10 48

O companie texana, Lufkin, cu afaceri de peste jumatate demiliard de dolari in domeniul echipamentelor si serviciilor pentruindustria petroliera si energetica, ar putea realiza o investitiede circa 300 de milioane de dolari pe partea de echipamenteindustriale, potrivit unor surse din piata.

Informatia vine in contextul in care la sfarsitul saptamaniitrecute, in urma unei intalniri intre ministrul economiei, AdrieanVideanu, si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein,reprezentantii Ministerului Economiei au comunicat ca sunt multecompanii americane interesate de piata locala si ca "in viitorulapropiat o noua companie americana va urma sa investeasca 300 demilioane de dolari in Romania in domeniul echipamentuluiindustrial", fara a da insa alte detalii. "Discutiile nu sunt chiaratat de avansate. Este vorba despre compania Lufkin, o companietexana, specializata in echipamente pentru industria de petrol sigaze si in cea energetica. Se discuta acordarea unui ajutor destat, asa cum a fost in cazul Ford", au precizat surse dinpiata.

Potrivit altor surse din piata, o echipa a Lufkin a vizitatrecent Ploiestiul in cautarea unui teren pentru o eventualainvestitie.

"Sau interesat acum 23 luni." Interesul firmelor americane afost exprimat si la inceputul lunii ianuarie de catre ambasadorulSUA la Bucuresti. La acel moment, americanii de la gigantulindustrial General Electric au incheiat cu Nuclearelectrica,operatorul centralei nucleare de la Cernavoda, un contract pentrulivrarea de servicii de mentenanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO