Companii

Cine sunt noii lideri din business. Zece sectoare mari din economie şi-au schimbat liderul în 2018

Cine sunt noii lideri din business. Zece sectoare mari...

Autor: Dana Ciriperu

22.07.2019, 07:14 1022

Zece pieţe mari din economie şi-au schimbat liderul în 2018, arată o analiză a ZF pe baza datelor din anuarul Cei mai mari jucători din economie, care prezintă peste 70 de pieţe şi oferă 85 de topuri în cele mai importante sectoare din business.

Printre noii lideri ai economiei locale sunt şi trei afaceri antreprenoriale, toate trei preluând prima poziţie de la o companie străină.

Banca Transilvania a devenit în 2018 cea mai mare bancă după active, detronând BCR, care a dominat clasamentul pieţei bancare în ultimii ani. În construcţii, sector influenţat de contractele derulate în timpul anului, Bog’Art s-a apropiat de 1 mld. lei cifră de afaceri şi a devenit lider în faţa Strabag, grup austriac implicat mai ales în zona contractelor de infrastructură.

Şi Ana Hotels, grupul din industria hotelieră deţinut de George Copos, a ajuns în 2018 pe primul loc în industria ospitalităţii după un an în care vânzările au ajuns la 153 de milioane de lei. 

Printre noii lideri ai economiei în 2018 se numără şi şantierul naval din Mangalia, controlat acum de Damen şi de statul român, care a detronat şantierul Vard din Tulcea, dar şi fabrica din Blaj a grupului german Bosch, care a devenit în 2018 cel mai mare jucător din piaţa de maşini, utilaje şi echipamente, cu afaceri de 2,2 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO