Companii

Cine vine joi la conferinţa ZF Liderii economiei locale - Top 1.000 cele mai mari companii din România: Directorii firmelor din fruntea a patru industrii vorbesc despre cum merge businessul în 2019

Cine vine joi la conferinţa ZF Liderii economiei locale...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.04.2019, 00:05 253

Mihai Boldijar (general manager al grupului Bosch România), Alina Marinescu (director ge­ne­ral la Catena), Gheorghe Răcaru (membru în con­si­liul de administraţie al Blue Air) şi Dragoş Damian (CEO al companiei Terapia) se numără printre speakerii care vor veni la evenimentul „Liderii economiei locale - Top 1.000 cele mai mari companii din Ro­mânia. Puterea exemplului“, or­ga­nizat de Ziarul Financiar în par­teneriat cu Banca Transil­vania.

Ei vor vorbi, printre altele, despre mediul actual de business pe care îl pune la dis­poziţie Ro­mânia, dar şi des­pre necesităţile acestui uni­vers economic: infra­struc­tură, decizii rapide din par­tea autorităţilor, şcoli pro­fe­sionale, ajutoare de stat.

Liderii economiei locale vor vorbi de asemenea despre motoa­rele de creştere ale businessurilor lor, fie că este vorba despre piaţa locală sau export, mediul online sau off-line ori digitalizare.

Fiecare dintre speakerii amintiţi reprezintă com­panii lider pe piaţa locală în domeniile lor - Bosch în furnizarea de tehnologii şi servicii, Catena fiind cel mai mare jucător din retailul farma, Blue Air - cel mai mare business antrepre­no­rial din transporturi - şi Terapia - cel mai mare pro­ducător autohton de medicamente.

Grupul Bosch, de pildă, se regăseşte în topul celor mai mari 1.000 de companii din economie cu trei entităţi diferite (dintre care două în top 100), fiind şi „autorul“ unei investiţii anunţate în va­loare de peste 100 mil. euro, într-o fabrică de maşini de spălat la Simeria, judeţul Hunedoara.

În industria prelucră­toare, Bosch figurează în top 20 cu o entitate fis­cală. Top 1.000 cele mai mari companii din Ro­mâ­nia ia în calcul doar en­tităţile fiscale, Bosch raportând însă re­zul­ta­tele şi la nivel de grup.

În total, pe piaţa lo­cală, grupul Bosch a în­cheiat anul fiscal 2017 cu vân­zări conso­lidate în valoare de 1,9 mld. lei (416 mil. euro), ceea ce re­prezintă o creştere de 26% faţă de anul ante­rior. Vânzările totale nete de 4,2 miliarde de lei (931 mil. euro), incluzând vânzările companiilor ne­consolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creştere anuală de apro­ximativ 57 de procente în 2017.

 

Conferinţa Liderii economiei locale Top 1.000 cele mai mari companii din România. Puterea exempluluiva avea loc joi 11 aprilie 2019 la hotelul Sheraton din Bucureşti începând cu ora 09:00. Evenimentul este organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO