Companii

CIROM: Ne-am bucura ca în acest an piaţa construcţiilor să se păstreze la acelaşi nivel cu cel înregistrat în 2020. Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, în primul semestru din 2021 piaţa de ciment a ajuns să valoreze 290 mil. lei

CIROM: Ne-am bucura ca în acest an piaţa...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.11.2021, 00:05 212

Evoluţia vremii, alături de eventualele perturbări ca­u­zate de criza sanitară şi economică prin care trece România ar putea afecta piaţa cimentului, sunt de părere re­prezentanţii CIROM. Totuşi, industria se află sub auspicii bune.

„Ne-am bucura ca în acest an piaţa construcţiilor să se păstreze la acelaşi ni­vel cu cel înregistrat în 2020, având în vedere prognozele optimiste de cre­ştere eco­no­mică a Ro­mâ­niei, pro­gra­mele de finanţare pentru re­dre­sa­rea economică exis­tente la nivel european şi de care be­ne­ficiază şi Româ­nia, precum şi necesitatea de a acce­lera imple­mentarea proiectelor de infra­structură, «valul de renovare» solicitat de Pactul Ecologic European. În acelaşi timp, ştim că piaţa cimentului este influenţată de evoluţia vremii, iar acesta ar putea fi un factor care să afecteze bunul mers al industriei în perioada următoare“, spun reprezentanţii CIROM.

Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, în primul semestru din 2021 piaţa cimentului a ajuns să valoreze 290 mil. lei. În 2020, la nivelul între­gului an, piaţa a fost estimată la 630 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO