Companii

CITR: Numărul companiilor în insolvenţă iminentă ar urma să crească la un nivel record al ultimilor 8 ani. Abia acum începe să se contureze dimensiunea efectelor financiare ale crizei sanitare

CITR: Numărul companiilor în insolvenţă iminentă ar...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.02.2021, 00:05 630

♦ Dacă în 2020 impactul direct al pandemiei s-a văzut asupra industriilor HoReCa şi transporturi, CITR estimează că în 2021 vor fi în dificultate, printr-un efect de domino, industrii conexe acestora precum: auto, producţie componente auto, aviaţie, turism, agricultură, producţie carne, lactate, panificaţie şi creşterea animalelor.

Industria, comerţul, energia şi agricultura sunt sec­toarele de activitate care au dat cele mai multe insolvenţe şi restructurări în rândul companiilor de impact anul trecut, arată o analiză făcută de CITR, companie care gestionează businessurile aflate în dificultate, parte din Impetum Group.

Per total, anul 2020 a înregistrat un număr mai mic de in­sol­venţe, dar cu impact  mai mare în economie. Astfel, fa­ci­li­tă­ţile fiscale şi închiderea tribunalelor în pandemie au făcut să sca­dă cu 42% numărul companiilor de impact care au accesat in­­solvenţa (de la 139 în 2019 la 80 în 2020).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO