Companii

CITR: Vânzările de active excedentare ale companiilor în insolvenţă au totalizat 242 mil euro în ultimii trei ani, iar 63% au fost active de real estate

CITR: Vânzările de active excedentare ale companiilor...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2019, 13:42 129

Valoarea tranzacţiilor cu active non-core business derulate de CITR pentru firmele aflate în insolvenţă s-a ridicat la 242 milioane euro în ultimii trei ani, din care 63% au fost active din real estate, respectiv bunuri imobile şi afaceri la cheie, arată o analiză realizată de administratorul judiciar.

În total, CITR a derulat peste 2.500 de tranzacţii de valorificare active excedentare ale companiilor în insolvenţă, care nu afectează activitatea principală a firmei, cele mai  multe vizând bunuri mobile (75%), imobile (24%) şi afaceri la cheie (1%).

„Provocarea noastră ca specialişti în insolvenţă este să identificăm acele active excedentare, neprofitabile business-ului şi să convingem antreprenorul de necesitatea şi beneficiile valorificării. Sumele provenite din tranzacţionarea activelor se întorc în companie, asigură rambursarea creanţelor către creditori şi deblochează relaţia cu partenerii şi creditorii care, în unele cazuri, pot chiar finanţa alte proiecte ale  companiei. Stingerea creanţelor sporeşte şansele de reorganizare şi grăbeşte ieşirea din insolvenţă, ajutând compania să fie reintegrată în circuitul economic”, susţine Vasile Pop, CITR Country Sales Manager.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO