Companii

City Mall, fără ofertanţi la 33 milioane de euro

Autor: Cristi Moga

29.03.2011, 23:53 48

Centrul comercial City Mall din Bucureşti, scos la licitaţiedupă ce firma care îl deţinea a intrat în faliment, nu a atrasinteresul investitorilor la prima licitaţie programată delichidatorul Casa de Insolvenţă Transilvania pentru 31 martie,astfel că procesul de vânzare a activului va fi reluat.

Preţul de pornire a licitaţiei a fost fixat la 33 mil. euro, dardeşi consultanţii spun că există interes pentru proiect, niciuninvestitor nu a cumpărat caietul de sarcini pentru a par­ticipa laprima licitaţie. Termenul limită pentru înscrierea la licitaţia din31 martie a expirat ieri, iar ur­mă­toa­rea încercare de vânzare amallului va avea loc pe 20 aprilie.

"Timpul a fost prea scurt. Astăzi (29 martie - n.red.) este datalimită de înscriere la licitaţia din 31 martie, dar nu se aruncănimeni. Sunt investitori care fac due diligence pen­tru proiect,dar nu au finalizat încă analizele", a declarat Radu Lotrean,partener al Casei de Insolvenţă Transil­vania. El spune că pentrucea de-a doua licitaţie este posibil ca preţul de pornire să fie"uşor" scăzut, dar cu mai puţin de 10% din preţul de pornire de 33mil. euro, anunţat iniţial.

Mallul a intrat anul trecut în faliment după ce fondulaustralian de investiţii APN, care a plătit peste 100 mil. euro peCity Mall în urmă cu cinci ani, a ajuns în imposibilitatea de arambursa un credit de 40 mil. euro către UniCredit, în condiţiileîn care profitul operaţional al proiectului s-a prăbuşit cu 90%.Astfel, mallul a ajuns în prezent la un preţ de circa 1.000 deeuro/mp construit, respectiv circa 1.700 de euro/mp închiriabil,preţ în care este inclusă şi parcarea supraetajată cu 850 de locuriconstruită vizavi de City Mall şi unită de proiect printr-opasarelă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO