Companii

Claudia Griech, CEO al E.ON Energie România: Ne propunem 300 de staţii electrice în următorii 2-3 ani

Claudia Griech

Claudia Griech

Autor: Roxana Petrescu

06.07.2021, 07:10 400

Mobilitatea electrică şi energia solară sunt priorităţile de dezvoltare pentru nemţii de la E.ON în România, mai ales în contextul tranziţiei energetice.

„Până în prezent, prin proiectul E.ON Drive am instalat circa 100 de puncte de încărcare publice şi private pen­tru maşinile electrice. Ne propunem să extindem reţeaua de staţii de încărcare pentru maşini electrice până la 150 de puncte de încărcare până la finele anului 2021, respectiv 300 de puncte în următorii 2-3 ani, dacă lucrurile merg în direcţia în care ne dorim“, spune Claudia Griech, cea care de la începutul lunii mai a preluat funcţia de director general al E.ON Energie România.

Pentru anul acesta, E.ON Energie România şi-a bugetat o cifră de afaceri de 5,35 miliarde de lei (circa 1,1 miliarde de euro), cu 27% mai mare faţă de cea înregistrată anul trecut, aceasta fiind compania care grupează activităţile de furnizare de energie şi gaz natural ale nemţilor în România. E.ON devine astfel unul dintre grupurile cu cele mai solide planuri de dezvoltare pe partea de mobilitate electrică. Datele centralizate de ZF arată că în acest moment, la nivel na­ţional, există circa 1.000 de încăr­că­toare pentru maşinile electrice, dome­niul fiind în plină dezvoltare.

Dincolo de mobilitatea elec­trică, proiectele de pro­duce­re a energiei solare sunt un alt vector de creştere pen­tru businessul E.ON. Deja nem­ţii au montat 55 de pro­iec­te solare pentru 41 de com­panii locale, având cel mai am­plu portofoliu de acest tip dintre ma­rile companii de utlităţi pre­zente în România.

„Am construit şi predat la cheie, în­ce­pând din anul 2018, 55 de centrale foto­voltaice pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice. Avem al­te zeci de proiecte în desfăşurare pen­tru alimentarea cu energie elec­trică de la soare a economiei româneşti.“

Şi la nivelul micilor proiecte so­lare, cele dezvoltate de prosuma­tori, nem­ţii estimează o creştere accen­tua­tă a volumului de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO