• Leu / EUR4.8922
  • Leu / GBP5.5612
  • Leu / USD4.4928
Companii

Claudia Griech, CEO E.ON Energie România: Avem zeci de proiecte pentru alimentarea cu energie solară a economiei româneşti. Mobilitatea electrică este o oportunitate majoră

INTERVIU

Claudia Griech, CEO E.ON Energie România: Avem zeci de proiecte pentru alimentarea cu energie solară a economiei româneşti. Mobilitatea electrică este o oportunitate majoră

Claudia Griech, director general, E.ON Energie România: Costul de achiziţie a gazelor naturale de pe piaţa internă s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, costul cu achiziţia gazelor din import s-a majorat cu 60% pentru cantităţile la care preţul este calculat în funcţie de evoluţia preţului petrolului pe piaţa internaţională şi chiar cu 250-300% pentru unele produse în huburile europene. Prognozele pentru a doua jumătate a acestui an sunt de continuare a acestei evoluţii ascendente.

Autor: Roxana Petrescu

06.07.2021, 21:20 366

♦ Creşterea costurilor cu energia şi gazul natural a creat o cerere semnificativă pentru soluţiile de eficientizare a consumului de utilităţi, inclusiv pentru cele de producţie proprie de energie electrică ♦ Iar împreună cu partea de mobilitate electrică, acestea reprezintă cei mai importanţi factori de dezvoltare ai E.ON Energie România, un business de peste 1 miliard de euro, pe plan local.

„În ultima perioadă, costurile de achiziţie a energiei electrice şi a gazelor naturale de pe piaţa angro s-au majorat substanţial, pe de o parte, pe fondul convergenţei preţurilor interne cu cele externe, iar pe de altă parte, ca urmare a reducerii sau a insuficienţei cantităţilor de gaze şi electricitate din producţia internă necesare pentru satisfacerea cererii. În plus, în ceea ce priveşte energia electrică, preţul certificatelor de emisii de carbon a înregistrat o creştere istorică“, spune Claudia Griech, cea care la începutul lunii mai a preluat funcţia de director general al E.ON Energie România. Compania a fost înfiinţată în toamna anului trecut după procesul de fuziune dintre E.ON Energie România, companie de furnizare a energiei care a fost partea absorbantă, şi E.ON Gaz Furnizare, partea absorbită, specializată în furnizarea de gaze naturale.

Pentru anul acesta, E.ON Energie România şi-a bugetat o cifră de afaceri de 5,35 miliarde de lei (circa 1,1 miliarde de euro), cu 27% mai mare faţă de cea înregistrată anul trecut.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8922
Diferență: 0,131
Ieri: 4.8858
Azi: 4.4928
Diferență: 0,279
Ieri: 4.4803
Azi: 5.5612
Diferență: 0,1657
Ieri: 5.5520
Azi: 4.8793
Diferență: 0,0123
Ieri: 4.8787