Companii

Claudiu Aron, complexul hotelier Alpin din Poiana Braşov: În turism cine nu merge pe mixul de clienţi individuali şi corporaţii nu are o carte câştigătoare

Claudiu Aron, complexul hotelier Alpin din Poiana...

Autor: Mirabela Tiron

23.05.2023, 00:07 3240

Compania Alpin 2003, care admi­nistrează complexul hotelier Alpin Resort Hotel, unul dintre cei mai mari jucători din turism din staţiunea Poiana Braşov, a finalizat anul trecut cu afaceri de 54,5 milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de anul anterior şi nivel aproape similar cu cel din 2019, arată datele de la mfinante.ro.

„Am bugetat o creştere cu 10% pentru acest an şi vedem că trendul este unul crescător. Am mers mult pe zona de corporaţii, conferinţe, eveni­mente şi avem un grad mediu de ocupare de 70% în primele luni ale anului. Cu clienţii individuali a fost mai complicat dat fiind vremea urâtă şi se simte şi efectul inflaţiei mari“, a declarat pentru ZF Claudiu Aron, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România.

Aron este cu­nos­cut prin com­plexul  hotelier  Alpin din Poiana Braşov, care  include hote­lul Alpin cu 150 de camere, un apart-hotel cu 114 apartamente, Casa Alpin cu 25 de camere şi 7 aparta­mente, toate clasate la patru stele. De asemenea, compania mai are şi două restaurante, conform datelor de pe site-ul Alpin.

Antrepre­norul spune că în turism cine nu îşi asigură mixul între clienţii individuali (leisure) şi corporaţii nu are o carte câştigătoare, iar la Alpin a reuşit să asigure acest mix.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO