Companii

Claudiu Aron, complexul hotelier Alpin din Poiana Braşov: Pe segmentul de clienţi individuali se simte efectul inflaţiei în creştere, turiştii când vin stau acum jumătate de perioadă

Antreprenori locali

Datele publice arată că Alpin a avut o cifră de afaceri de 36 mil. lei în 2021, faţă de 23 milioane de lei în 2020. Spre comparaţie, compania avea afaceri de 55 milioane de lei în 2019, potrivit mfinante.ro.

Datele publice arată că Alpin a avut o cifră de afaceri de 36 mil. lei în 2021, faţă de 23 milioane de lei în 2020. Spre comparaţie, compania avea afaceri de 55 milioane de lei în 2019, potrivit mfinante.ro.

Autor: Mirabela Tiron

23.05.2023, 19:00 226

În turism cine nu merge pe mixul de clienţi individuali şi corporaţii nu are o carte câştigătoare Pe corporate avem companii din toate sectoarele care organizează conferinţe, evenimente, team buildinguri.

Compania Alpin 2003, ce ad­mi­nistrează complexul hote­lier Alpin Resort Hotel, unul din cei mai mari jucători din tu­rism din staţiunea Poiana Bra­şov, a finalizat a­nul trecut cu afa­ceri de 54,5 mili­oa­ne de lei, în creş­tere cu 48% faţă de anul anterior şi nivel aproape similar cu cel din 2019, arată datele de la mfinante.ro.

„Am bugetat o creştere cu 10% pentru acest an şi vedem că trendul este unul crescător. Am mers mult pe zona de corporaţii, conferinţe, evenimente şi avem un grad mediu de ocu­pare de 70% în primele luni ale anului. Cu clienţii indi­vi­duali a fost mai compli­cat dată fiind vremea urâtă şi se simte şi efectul infla­ţiei mari“, a declarat pentru ZF Claudiu Aron, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România.

Antreprenorul este cunoscut prin complexul hotelier Alpin din Poiana Braşov, ce include hotelul Alpin cu 150 de camere, un apart-hotel cu 114 apartamente, Casa Alpin cu 25 de camere şi 7 aparta­men­te, toate clasate la patru stele. De aseme­nea, compania mai are şi două restaurante, conform datelor de pe site-ul Alpin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO