Companii

Clinica de oftalmologie AMA Optimex din Bucureşti, o afacere de familie, afaceri de 25,6 mil. lei anul trecut, plus 30%

Mircea Filip

Mircea Filip

Autor: Mirabela Tiron

10.05.2022, 16:00 269

♦ Clinica este un business înfiinţat la începutul anilor ’90 de medicul oftalmolog Mircea Filip.

Clinica de oftalmologie AMA Optimex din Bucureşti, un business înfiinţat la înce­putul anilor ’90 de medicul oftalmolog Mircea Filip, a finalizat 2021 cu afaceri de 25,6 mil. lei, faţă de 19,5 mil. lei în 2020, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe. Medicul oftalmolog Mircea Filip a pus bazele unei clinici de specialitate la înce­putul anilor ’90, când piaţa serviciilor medicale private era aproape inexistentă în România.

Businessul a pornit cu un cabinet de consultaţii şi un biomicroscop, iar în 1994, la trei ani după deschiderea cabinetului, familia Filip a decis să înfiinţeze şi un magazin de optică medi­cală, potrivit declaraţiilor ante­rioare ale  medicului. La finalul anilor ’90, a fost deschisă şi sala de operaţii, care a fost dotată cu un aparat Legacy – Alcon pentru chirurgia cataractei şi a unui microscop chirurgical Zeiss. Medicul oftalmolog Mircea Filip a dezvoltat acest business alături de soţia lui Amarelia Filip. Câteva mii de pacienţi se operează anual în clinica lui Mircea Filip, căruia între timp i s-a ală­turat şi fiul său, medicul Andrei Filip, potrivit ultimelor declaraţii.

În cadrul clinicii se realizează mai multe intervenţii, printre care operaţiile de cataractă şi intervenţii pentru reducerea dioptriilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO