Companii

Clinicile private continuă extinderea şi au nevoie de 2.000 de oameni. Primii cinci jucători se apropie de 11.000 de angajaţi

Clinicile private continuă extinderea şi au nevoie de...

Autor: Ioana David

02.06.2015, 13:00 868

MedLife, Regina Maria, Medicover, Sanador şi Gral, cei mai mari operatori de pe piaţa privată de servicii me­di­cale, continuă să angajeze oameni anul acesta ca urmare a planurilor de extindere, iar cumulat vor ajunge la aproape 11.000 de persoane, cu aproape 2.000 mai mult comparativ cu 2014, arată un calcul al ZF pe baza datelor anun­ţate de companii.

Planurile de recrutare de oameni noi sunt de fapt o continuare a strategiei anilor anteriori, când jucătorii au mers înainte cu dezvoltarea şi au avut nevoie în principal de medici şi asistente. Spre exemplu, în 2014 liderii acestei pieţe au luat aproape 3.000 de oameni în echipă, arată informaţiile centralizate de ZF.

 

Dublare în patru ani

Piaţa de servicii medicale private a fost unul dintre cele mai dinamice do­menii din economie în ultimii ani, jucătorii raportând mereu creşteri ale cifrelor de afaceri după investiţii puternice în extinderea reţelelor. Dinamica acestei pieţe se vede şi în creşterea numărului de angajaţi ai celor mai mari cinci operatori, indicator ce s-a dublat în intervalul 2010-2014. Dacă în 2010 MedLife, Regina Maria, Medi­cover, Sanador şi Gral aveau peste 4.300 de angajaţi, numărul a urcat la aproape 9.000 anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO