Companii

Clinicile private vor să recruteze cel puţin 700 de oameni anul acesta

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

09.01.2014, 21:37 1133

Companiile private de servicii medicale ar putea angaja cel puţin 700 de oameni anul acesta, atât personal medical, cât şi de suport, arată datele centralizate de ZF. Angajările vin pe fondul extinderii cu noi unităţi, dar şi datorită lărgirii activităţii în centrele deja existente.

MedLife spre exemplu, companie controlată de familia Marcu, investeşte în patru clinici de mari dimensiuni la Galaţi, Constanţa, Iaşi şi Craiova, iar pentru fiecare unitate va angaja 60-80 de medici, la care se adaugă un număr asemănător de personal secundar şi de recepţie. „Extin­derea pe care o vizăm pentru anul viitor este un punct central al agendei noastre (…)“, a spus Mihai Marcu, preşedintele MedLife. În octombrie anul trecut la nivelul companiei lucrau 2.400 de persoane.

Toţi operatorii întrebaţi de ZF au anunţat noi planuri pentru mărirea echipelor. Regina Maria are un plan pentru 150 de noi angajaţi, iar Anima, companie de talie mai mică, şi-a propus încă 20 de noi posturi. Gral Medical şi-a bugetat o creştere a personalului medical cu 20%. Spitalul Ponderas care a trecut anul trecut printr-un rebranding (anterior se numea Delta Hospital) estimează o creştere a numărului de angajaţi în acest an cu 10-15 % ca urmare a creşterii volumului de activitate.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO