Companii

Clujenii de la Cosmetic Plant au ajuns la 2 mil. euro cifră de afaceri în 2015 după ce şi-au făcut intrarea în noi reţele de hipermarketuri

Clujenii de la Cosmetic Plant au ajuns la 2 mil. euro...

Autor: Corina Mirea

22.02.2016, 12:19 418

Producătorul de cosmetice Cosmetic Plant din Cluj, controlat de familia Laszlo, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 2 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor transmise de companie. În 2015, Cosmetic Plant a vândut peste un milion de produse, principalele reţele în care şi-a poziţionat cosmeticele pe rafturi fiind Auchan, Cora, DM DrogerieMarkt, Profi, Catena şi Remedium, Plafar şi alte magazine naturiste din ţară.

“Evoluţia pozitivă a business-ului a avut la bază mai mulţi factori, printre care lărgirea reţelei de distribuţie, intrarea în noi reţele de hipermarketuri şi mărirea gamei sortimentale cu patru game noi – Miere, LiftUp, Gălbenele BIO şi Anticelulită. De asemenea, pe lângă aceste aspecte, anul trecut am realizat şi o serie de «face-lift»-uri la ambalajele a 18 produse”, a declarat Susana Laszlo, director general al Cosmetic Plant.

Anul trecut, ea precizează că producătorul de cosmetice şi-a majorat exporturile cu 170%, principalele pieţe pe care Cosmetic Plant vinde produsele fabricate la Cluj fiindGrecia, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Republica Moldova, Iordania, Liban, Austria şi Ungaria.

Businessul Cosmetic Plant a fost fondat acum 25 de ani de mama Susanei Laszlo, Ileana Mester, de profesie farmacist, cu o experienţă de peste 20 de ani în cosmetologie.

În prezent, portofoliul Cosmetic Plant include peste 100 de produse, împărţite în 14 game sortimentale grupate în funcţie de ingredientul activ principal (gălbenele, cătină, ulei de măsline, ceai verde, ulei de argan etc.) sau de utilizarea produsului (protecţie solară, anticelulită, îngrijirea părului).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO