Companii

Clusterul celor mai educaţi oameni din business a depăşit 7.000 de absolvenţi

Clusterul celor mai educaţi oameni din business a...

Autor: Adelina Mihai

27.06.2022, 00:00 45

„Care va fi contribuţia ta în programul nostru de MBA?“ Aceasta este una dintre primele întrebări pe care le primesc,în interviul de admitere managerii care vor să urmeze cursurile unui program de educaţie managerială de tip MBA sau Executive MBA. Poate părea paradoxal, dar să plăteşti zeci de mii de euro ca să mergi din nou la şcoală, ca adult, când deja ai o carieră de succes, iar admiterea să fie foarte riguroasă, este o realitate.

Peste 7.000 de manageri şi antreprenori români au ales să urmeze un program de MBA sau Executive MBA, iar beneficiile pe care le-au avut au depăşit toate costurile asociate şcola­rizării (de la costurile de şcola­rizare până la timpul investit pentru studii). Absolvenţii programelor de MBA oferite în România şi-au dezvoltat abilităţile de a face afaceri pentru că au văzut, dintr-odată, „big picture“ în business, au socializat şi au lucrat cu colegi din roluri şi industrii diferite, şi-au împărtăşit expe­rienţele şi ce au învăţat din ele şi au primit, la rândul lor, lecţii din viaţa de business a celor pe care i-au cunoscut în program.

De 15 ani, Ziarul Financiar analizează piaţa programelor de educaţie managerială de tip MBA sau EMBA, publicând în fiecare an suplimente şi articole speciale dedicate acestei industrii.

În paginile următoare veţi citi câteva dintre cele mai importante tendinţe care au marcat piaţa programelor de educaţie mana­gerială în ultimul an şi ce rezervă viitorul acestei industrii într-o perioadă incertă din punct de vedere economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO