Companii

CNADNR a lansat noua licitaţie pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, estimată la 175 mil. euro

CNADNR a lansat noua licitaţie pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, estimată la 175 mil. euro

Autor: Ioan Dornescu

03.06.2011, 16:13 781

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia (CNADNR) a lansat o nouă licitaţie pentru proiectarea şiexecuţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, proiectestimat la 726,2 milioane lei (175,8 milioane euro), fără TVA, dupãrezilierea contractului cu compania Colas.

Proiectul are ca scop realizarea a20,49 km de autostradă. Proiectarea va dura trei luni, iar execuţia12 luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie, searată într-un comunicat al CNADNR.

Finanţarea va fi asigurată deBanca Europeană pentru Investiţii, din fonduri de Coeziune de laComisia Europeană şi de la bugetul de stat.

CNADNR a reziliat în apriliecontractul pentru acest proiect încheiat cu compania francezăColas. Colas a primit în noiembrie 2008 contractul pentru tronsonulde autostradă Cernavodă-Medgidia, în valoare de 634 milioane lei,fără TVA, din care a încasat 97 milioane de lei, inclusiv TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO