Companii

CNADNR dă ca sigură inaugurarea autostrazii Timişoara-Arad în decembrie. Credeţi că va fi gata?

Autor: Andreea Neferu

05.12.2011, 16:26 1227

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) dă ca sigură deschiderea circulaţiei pe autostrada Timişoara-Arad în luna decembrie, deşi aceasta este departe de a fi gata cu nici o lună înainte de inaugurare, potrivit unui material video filmat din avion şi publicat de Ministerul Transporturilor pe site-ul propriu.

"Termenul din decembrie pentru deschiderea circulaţiei pe autostrada Arad-Timişoara rămâne în picioare. Stadiul de executare a lucrărilor se ridică în acest moment (30 noiembrie - n.red.) la 93,5%, iar deschiderea traficului va avea loc la jumătatea lunii decembrie. Centrul de întreţinere şi coordonare şi platforma spaţiilor de servicii, situate în afara autostrăzii, se vor finaliza anul viitor", au declarat reprezentanţi ai CNADNR.

În a doua parte a lunii decembrie, CNADNR a anunţat că va inaugura autostrada care leagă cele două oraşe din vestul ţării, însă din materialul video, filmat pe 24 noiembrie, se poate observa că mai există porţiuni ce nu au fost încă asfaltate, dar şi că parapeţii mediani au fost montaţi doar pe jumătate din drum, iar marcajele rutiere sunt puse doar pe anumite porţiuni.

Constructorii autostrăzii Arad-Timişoara, spaniolii de la FCC Construccion şi italienii de la Astaldi, au încasat până la 1 noiembrie circa 85 de milioane de euro din contractul total de 115 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO