Companii

CNADNR: Lucrările la autostrada Deva-Orăştie nu vor întârzia din cauza problemelor cu Protecţia Mediului

CNADNR: Lucrările la autostrada Deva-Orăştie nu vor întârzia din cauza problemelor cu Protecţia Mediului

Foto: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

13.12.2011, 17:17 734

Compania de Autostrăzi a anunţat că autostrada Deva-Orăştie nu va înregistra întârzieri în ritmul de execuţie, deşi Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara a notificat constructorii tronsonului, firmele Strabag şi Straco, să oprească lucrările de excavaţie pentru materialele necesare pentru terasament.

"Precizăm că nu se vor înregistra întârzieri în ritmul de execuţie deoarece lucrările la autostradă nu vor fi oprite. Antreprenorul mai are la dispoziţie si alte gropi de împrumut de unde poate folosi materiale pentru realizarea umpluturilor. Acesta va furniza în cel mai scurt timp posibil completările solicitate de către APM Hunedoara", potrivit companiei de autostrăzi.

APM Hunedoara a arătat că a cerut oprirea lucrărilor după ce la sediul instituţiei au fost depuse două contestaţii din partea sătenilor din localităţile Banpotoc şi Pricaz, potrivit Mediafax.

Localnicii din Banpotoc au cerut ca pe terenul exploatat pentru materiale de construcţii să fie realizate o bază sportivă şi spaţii verzi, în condiţiile în care în planul de conformare înaintat APM pentru obţinerea avizului de mediu firmele constructoare au prevăzut o zonă de dezvoltare economică.

De cealaltă parte, sătenii din Pricaz au reclamat că s-a exploatat prea mult pământ din perimetrul aprobat, motiv pentru care terenul nu ar mai putea fi redat circuitului agricol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO