Companii

CNADNR solicită de la Romstrade 300 mil. euro, echivalentul banilor pentru o autostradă de 50 km

Nelu Iordache controleaza firma Romstrade. Foto Silviu Matei

Nelu Iordache controleaza firma Romstrade. Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga, Andreea Neferu

07.03.2013, 17:30 2296

Creanţa CNADNR a fost deocamdată acceptată sub condiţie, astfel că suma va fi reanalizată, dar întrebarea care se ridică este cum s-a ajuns în situaţia ca un constructor să datoreze companiei de drumuri o sumă cu care ar putea fi construită o autostradă de 50-60 de kilometri (la un cost mediu de 5-6 mil. euro/kilometru), echivalentul a 10% din reţeaua locală de autostrăzi?

Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii CNADNR nu au precizat cum s-a ajuns la această sumă. Potrivit informaţiilor furnizate de Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar provizoriu al firmei, în respectiva creanţă sunt incluse atât lucrări achitate şi nerealizate, cât şi penalităţi şi costuri cauzate de prejudiciile aduse.

Pe lista creditorilor semnificativi ai Romstrade se mai află băncile BCR, EximBank, Raiffeisen, BRD şi UniCredit, firma de asigurări Astra, precum şi salariaţii, ale căror restanţe se ridică la circa 12-13 milioane de lei.

Cititi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO