Companii

Coca-Cola a investit peste 11 milioane euro în proiecte de reducere a consumului de energie în 2020 şi vrea eliminarea completă a emisiilor pe întregul lanţ valoric până în 2040

Coca-Cola a investit peste 11 milioane euro în proiecte...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2021, 14:07 141

Coca-Cola a investit în ultimii 30 de ani peste 380 de milioane euro în operaţiunile din România, iar proiectele derulate pentru reducerea consumului de energie s-au ridicat în 2020 la peste 11 milioane euro, compania vizând eliminarea completă a emisiilor pe întregul lanţ valoric până în 2040, inclusiv în operaţiunile partenerilor.

Potrivit Raportului de Sustenabilitate, în ceea ce priveşte ambalajele, 20% din totalul portofoliului este îmbuteliat în PET reciclat. Pe segmental de băuturi răcoritoare, întregul portofoliu este îmbuteliat în ambalaje reciclabile. Compania reciclează în present 70% din totalul ambalajelor primare puse pe piaţă, obiectivul pentru 2025 fiind de 75%. Toată energia electrică utilizată în fabrici provine din surse regenerabile şi curate.

Sistemul Coca-Cola este format din două companii: Coca-Cola România, deţinătorul brandurilor, a cărui viziune este să devină o companie pentru toţi, oferind produse de calitate, potrivite tuturor stilurilor de viaţă - şi Coca-Cola HBC România, îmbuteliatorul şi distribuitorul băuturilor din portofoliu.

Cele două companii au peste 1.500 de angajaţi pe piaţa locală, 3 fabrici, 1 miliard de litri de băutură produşi şi peste 93.000 de clienţi.

Potrivit companiei, 83% dintre furnizorii companiei locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO