• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8325
  • Leu / USD4.6725
Companii

Coca-Cola abordează problema obezităţii în spoturile sale publicitare

Coca-Cola abordează problema obezităţii în spoturile sale publicitare

Autor: Ana Obretin

15.01.2013, 13:54 1126

Producătorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola abordează chestiunea obezităţii în spoturile sale publicitare care sunt difuzate, de luni, în Statele Unite ale Americii, unde efectul consumului de băuturi carbogazoase asupra stării de sănătate este subiectul unor lungi dezbateri, informează AFP.

Grupul a anunţat într-un comunicat că, începând de luni seară, pe posturile de televiziune americane este difuzat un spot publicitar "care îi încurajează pe toţi oamenii să aibă în vedere că toate caloriile contează atunci când este vorba de greutatea corporală, inclusiv cele din produsele Coca-Cola şi din toate alimentele şi băuturile".

Coca-Cola aminteşte şi de "angajamentul companiei de a oferi o gamă mai largă de opţiuni în ceea ce priveşte băuturile, inclusiv light sau fără calorii, şi de a comunica în mod clar pe produsele sale numărul de calorii conţinut".

Un alt spot, care va fi lansat miercuri, prezintă "vizibil faptul că o cutie de Coca-Cola conţine 140 de calorii" şi "încurajează oamenii să se distreze arzând aceste calorii", transmite producătorul în comunicatul său.

Coca-Cola aminteşte în comunicat că a susţinut deja o serie de iniţiative care vizează încurajarea practicării exerciţiilor fizice şi spune că a fost primul producător de băuturi din SUA care a furnizat informaţii nutriţionale şi despre conţinutul caloric pe ambalajele produselor sale.

"Ne-am angajat să implicăm tot mai mulţi oameni în lupta contra obezităţii", spune în comunicat Stuart Kronauge, oficial al filialei de băuturi carbogazoase din America de Nord.

Dezbaterile privind efectele nocive ale băuturilor carbogazoase au fost alimentate recent de o decizie a autorităţilor din New York de a interzice parţial vânzările de sticle de băuturi carbogazoase care depăşesc o jumătate de litru. Decizia, care va intra în vigoare în martie şi va fi aplicată în restaurante, pe stadioane şi în sălile de cinema, este una dintre măsurile luate în lupta contra obezităţii, într-un oraş în care 58% dintre locuitori sunt obezi sau supraponderali, potrivit statisticilor realizate de primărie.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0061
Ieri: 4.9474
Azi: 4.6725
Diferență: -0,8825
Ieri: 4.7141
Azi: 5.8325
Diferență: -0,1353
Ieri: 5.8404
Azi: 4.8048
Diferență: -0,4599
Ieri: 4.8270