Companii

Coca-Cola, Borsec şi Fanta, cele mai vândute băuturi răcoritoare

Coca-Cola, Borsec şi Fanta, cele mai vândute băuturi...

Autor: Mădălina Panaete

13.02.2015, 00:07 926

Coca-Cola şi Fanta, branduri din portofoliul gigantului Coca-Cola HBC, şi apa minerală Borsec, produsă de com­pania românească Romaqua Group, sunt cele mai vândute trei branduri în volum de pe piaţa băuturilor răcoritoare şi apelor minerale.

În 2013, brandul Coca-Cola a realizat vânzări de 315 milioane de litri, în timp ce apa minerală Borsec a realizat un volum de vânzări de circa 283 mil. litri, arată studiul efectuat de compania de cercetare de piaţă Canadean care ia în calcul însă doar vânzările din retail.

Fanta, al doilea cel mai important brand din portofoliul Coca-Cola HBC, a înregistrat în 2013 un volum al vânzărilor de 158 mil. litri. Aceste trei branduri reprezintă circa 40% din totalul consumului de băuturi răcoritoare din Ro­mâ­nia, o piaţă estimată la peste 2 mld. euro.

În volum, consumul de băuturi răcoritoare şi ape îmbu­teliate a fost în România în 2013 de circa 135 litri per capita, cu 10% mai puţin decât în 2008, ultimul an de boom economic. Dacă pe segmentul băuturilor „cu bule“ regulile sunt făcute de giganţii internaţionali Coca-Cola HBC şi PepsiCo, pe segmentul apelor minerale vânzările sunt dominate de antreprenori locali şi branduri româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO