Companii

Coca-Cola HBC România, îmbuteliatorul Coca-Cola din România, şi-a majorat cu 32% profitul anul trecut, la 394 mil. Lei

Coca-Cola HBC România, îmbuteliatorul Coca-Cola din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.05.2023, 00:05 165

♦ Acesta este cel mai bun rezultat financiar din istoria companiei pe plan local, însă volumele au stagnat în 2022.

Coca-Cola HBC România, lide­rul pieţei de băuturi răcoritoare, a ter­minat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de lei (circa 650 mil. euro), în creştere cu peste 15% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania a ra­portat un profit net de 394 de mili­oane de lei, mai mare cu 32% faţă de rezultatul din 2021. Acesta este cel mai bun rezultat din istoria companiei pe plan local, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât şi al profitului.

Rezultatul financiar vine după ce din punct de vedere al volumelor vânzările producătorului au stagnat (plus 0,6%). Evoluţia volumelor a fost sub cea din 2021, când compania a raportat un plus de 9,2% din punct de vedere al cantităţii vândute. În România, îmbuteliatorul unor mărci precum Coca-Cola, Fanta sau Sprite vinde anual peste 1,1 miliarde de litri de băuturi. Coca-Cola HBC are în Ro­mânia trei fabrici, la Ploieşti, Timi­şoara şi Vatra Dornei. Fabrica din Ploieşti este a doua cea mai mare din grupul Coca-Cola HBC, prezent în circa 30 de ţări. În total, în România compania are peste 1.400 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO