Companii

Coca Cola România a investit anul trecut 0,2% din cifra de afaceri în programe de responsabilitate socială

Coca Cola România a investit anul trecut 0,2% din cifra de afaceri în programe de responsabilitate socială

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.10.2012, 14:33 267

Coca Cola HBC România(CCHBC), cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare de pe piaţa locală, a investit anul trecut aproximativ 0,6 milioane de euro în programe de responsabilitate socială însemnând aproximativ 0,2% din cifra de afaceri, având în vedere că anul trecut cifra de afaceri a companiei a fost de 410 milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

"Programele şi iniţiativele noastre au atins un nivel de contribuţie de 586.925 euro şi 100 din angajaţii noştri s-au implicat ca voluntari", a anunţat compania în primul său Raport de Sustenabilitate pentru anul 2011.

Potrivit datelor furnizate de companie, CCHBC a avut la sfârşitul anului trecut 1701 angajaţi.

În anul 2011 profitul CCHBC a scăzut cu 27% faţă de anul precedent, la 32 de milioane de euro, iar cifra de afaceri a avut o scădere uşoară de 0,4%, la 1.738 milioane de lei (410 milioane euro), faţă de anul 2010.

Coca Cola are trei fabrici de îmbuteliere în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei şi activează pe piaţa românească de peste 20 de ani. Acţionarul majoritar al companiei este Coca Cola Hellenic Grecia.

Principalele branduri ale CCHBC sunt Coca Cola, Fanta, Sprite,Cappy, dar şi energizantul Burn şi apa minerală Dorna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO