Companii

Codruţ Pascu, Roland Berger: Nu există o politică industrială a României şi acolo este oportunitatea

Autor: Diana Tudor Stoica

28.09.2010, 12:33 41

Codruţ Pascu, managing director Roland Berger, susţine că înscurt timp România nu va mai putea să se diferenţieze doar princosturi mici, de aceea trebuie găsite noi modalităţi dediferenţiere. O soluţie o reprezintă realizarea de inovaţii,domeniu în care România are puţine rezultate.

"Dacă ne comparăm cu laboratoarele de industrie ale Indiei sauale Chinei, observăm că din punct de vedere al diferenţelor de costcu forţa de muncă devenim foarte puţin competitivi. Problema estecă nu avem cu adevărat o politică industrială, şi acolo esteoportunitatea, pentru că avem 40 de axe prioritare în loca să avemmaximum două-trei. Ar trebui ca mediul privat să aleagă pieţelestrategice pentru dezvoltare iar guvernul să stea cu zece paşiînapoi şi să lase economia reală să funcţioneze", a declarat Pascu,completând că principala pârghie pentru reluarea creşteriieconomice şi atragerea de investiţii o reprezintă debirocratizareamediului privat.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO