Companii

Coface: 167 de companii cu afaceri mai mari de un milion de euro au intrat în insolvenţă în T1

Coface: 167 de companii cu afaceri mai mari de un milion...

Autor: Cristi Moga

15.05.2014, 00:04 194

Aproape 6.000 de firme noi au intrat în insolvenţă în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit unui studiu al firmei Coface pe baza datelor de la Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, mai mult de jumătate din aceste firme activând în domeniul comerţului (cu amănuntul şi cu ridicata) şi al construcţiilor.

Dintre cele 5.929 de proceduri noi de insolvenţă, aproape 1.300 de dosare au fost deschise pentru firme care activează în comerţul cu amănuntul, alte peste 1.000 de societăţi au ca principală activitate comerţul cu ridicata, în timp ce 911 firme activează în construcţii. Pe lângă o scădere generală a numărului de noi dosare de insolvenţă, datele Coface mai arată că în primul trimestru al acestui an nu a ajuns în incapacitate de plată nicio societate cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, comparativ cu patru astfel de companii – Oltchim, Aromet, Grup Romet şi Ecoforest - în primul trimestru al anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO