Companii

Coface: Producţia de haine, construcţiile şi HoReCa au dat cele mai multe insolvenţe raportat la numărul de firme active din sector

Coface: Producţia de haine, construcţiile şi HoReCa au...

Autor: Cristina Roşca

26.03.2022, 10:48 210

Producţia de textile, îmbrăcăminte şi încălţăminte a fost anul trecut domeniul care a dat economiei cele mai multe insolvenţe raportat la numărul de firme din sector, mai exact au fost peste 50 de intrări în incapacitate de plată raportat la 1.000 de companii active, arată o analiză a companiei de analiză Coface. Numărul este mai mult decât dublu faţă de media pe economie şi arată astfel o situaţie dificilă în sector.

La nivelul întregii economii, media de firme intrate în incapacitate de plată raportat la 1.000 de companii active e de sub 20. Deşi e la un nivel minim pentru ultimul deceniu, numărul e de două ori mai mare decât media din regiune, de 11 firme insolvente la 1.000 active.

În ceea ce priveşte sectoarele din economia locală, sunt şapte peste acest prag şi anume fabricarea textilelor, a hainelor şi a încălţămintei, construcţii, HoReCa, indus­tria extractivă, industria alimentară şi a băuturilor, indus­tria metalurgică şi asanarea şi îndepărtarea gunoaielor, salubritate, conform analizei Coface.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO