Companii

Coficab incepe productia de cabluri auto in martie

07.12.2005, 17:31 251

Reprezentantii companiei tunisiEnE Coficab, producator de cabluri auto, au anuntat ca lucrarile la spatiile de productie si birouri din parcul industrial Arad se vor finaliza luna aceasta, iar in martie anul viitor vor demara productia.

"Constructiile sunt in derulare si estimam ca pana la sfarsitul lunii decembrie sa finalizam zona de productie si partea de suport tehnic. In ianuarie vom demara instalarea echipamentelor, urmand ca in martie sa incepem productia efectiva, a declarat pentru ZF Transil-vania Hichem Elloumi, administrator Coficab.

Investitia totala va depasi 23 de milioane de euro si va fi dezvoltata in mai multe etape. Prima, derulata anul acesta, a necesitat fonduri de aproximativ 18 milioane de euro, urmand ca anul viitor seria investitiilor sa continue cu alte 5 milioane de euro.

"In 2006 vom finaliza investitiile care au ca scop dezvoltarea afacerii de la Arad, investitii menite sa sustina in primul rand eforturile de globalizare ale partenerilor nostri, dar si planurile noastre strategice de dezvoltare internationala", a mai declarat Elloumi

Punctul de lucru va avea o suprafata construita de 14.000 de metri patrati, din cei 32.000 de metri patrati pe care compania ii detine in Zona Industriala de Vest.

In opinia administratorului Coficab, piata romaneasca de automotive va fi cel putin pentru inca un deceniu o piata foarte atractiva, in conditiile in care costurile fortei de munca in domeniul cablajelor este foarte important.

"Romania este una dintre cele mai importante piete nu doar la nivel regional, ci si la nivel global. Vorbind la nivel global, din punct de vedere al marimii pietei fortei de munca Romania este comparabila cu India, Ucraina, China, Maroc sau America de Sud", a mai spus administratorul Coficab.

Coficab face parte din grupul de companii Elloumi, cu 3.500 de angajati si o cifra de afaceri de 200 de milioane de euro. Grupul activeaza in domeniul cablajelor auto, telecomunicatiilor, aparaturii electrocasnice si industriei alimentare. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO