Companii

Coilprofil a deschis o fabrica de 4 mil. euro

Coilprofil a deschis o fabrica de 4 mil. euro
08.06.2007, 19:55 30

Coilprofil Romania, divizia locala a grupului belgian Coilprofil, a investit 4 milioane de euro intr-o capacitate de productie de panouri termoizolante, denumite panouri sandwich, cu vata minerala si polistiren in localitatea Ceptura - Prahova.
Compania a finalizat un program de investitii mai amplu, inceput in 2002, ajungand la investitii de 8 milioane de euro pe piata materialelor de constructii.
In urma deschiderii noi capacitati de productie, compania estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu 70% fata de anul precedent.
"La inceputul anului acesta s-a incheiat a treia etapa a programului de investitii inceput in 2002, care a ajuns la 8 milioane de euro. Activitatea companiei s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, rezultatele reflectandu-se in cifra de afaceri, care s-a dublat in 2006, pana la 7 milioane de euro", a declarat Laura Mistodonis, directorul de marketing al Coilprofil Romania.
Perioada 2007-2009 reprezinta etapa a patra a investitiilor, programul incluzand achizitionarea de utilaje in vederea diversificarii produselor.
Panourile termoizolante pot avea ca izolatie vata minerala sau polistiren, iar grosimea este variabila intre 40 si 300 mm. Capacitatea anuala de productie a liniei de panouri termoizolate este de un milion mp. Noua unitate de productie este destinata constructiilor industriale (depozite, unitati de productie, centrale termice, camere frigorifice), agrozootehnice (grajduri, crescatorii, ateliere) si social-culturale (piscine, patinoare, birouri, sali de sport, locuinte pentru santiere).
Potrivit reprezentantilor Coilprofil, panourile termoizolante se incadreaza in categoria materialelor de constructii noi care reduc costurile de constructie si micsoreaza timpul de executie a constructiei prin instalarea rapida a panourilor.
Coilprofil a deschis in 2002 o unitate de productie in localitatea Ceptura unde produce tabla cutata pentru pereti si acoperisuri, casete structurale, casete de fatada, accesorii pentru constructii sau renovari si tigla metalica cu suprapunere invizibila intre panouri pentru acoperisuri. La Ceptura, fabrica Coilprofil ocupa o suprafata de 12 hectare.

AFACERI DE LA ZERO