Companii

Coilprofil ingheata investitiile, la afaceri in stagnare

05.02.2009, 17:00 114

Coilprofil Romania, divizia locala a grupului belgian Coilprofil, a inregistrat in 2008 vanzari de 11 mil. euro (40,5 mil. lei), ceea ce reprezinta o crestere cu 27% a cifrei de afaceri fata de anul precedent, iar pentru anul acesta estimeaza o stagnare a businessului.
Cresterea vanzarilor s-a datorat in principal dezvoltarii gamei de produse a companiei, insa avansul este sub cel bugetat la inceputul lui 2008, cand conducerea companiei estima o cifra de afaceri de 15 mil. euro.
"Coilprofil a reusit sa-si dezvolte activitatea prin cresterea continua a gamei de produse. Astfel, pentru 2008 vanzarile companiei au crescut cu 27%, fata de cele inregistrate cu un an in urma, cifra de afaceri a Coilprofil ajungand la circa 40,5 mil. lei (11 mil. euro)", a declarat Liviu Mistodinis, direcorul executiv al Coilprofil, companie specializata in productia de tabla cutata, profiluri galvanizate, piese de finisaj si elemente de izolatie.
Pentru acest an Coilprofil a anuntat ca doreste o consolidare a pozitiei pe piata, concentrandu-se in principal pe instalatiile pluviale (jgheaburi si burlane), compania propunandu-si sa mentina acelasi nivel al vanzarilor ca in 2008. Conducerea companiei nu a apreciat o cifra de afaceri pentru acest an, motivand ca scaderea puternica din ultima perioada a pietei de profil din Romania fac imprecisa o astfel de estimare. "Estimarile facute acum pot fi nerealiste insa ne dorim sa mentinem vanzarile din 2008 pe produsele existente si sa ne concentram pe segmentul de jgheaburi si burlane. In acest an ne propunem o consolidare a pozitiei pe piata si mizam pe lansarea noului sistem pluvial, Metidro, in dezvoltarea activitatii", a continuat Mistodinis.
In ultimii ani, Coilprofil a investit puternic in dezvoltarea capacitatilor de productie, pana in prezent valoarea investitiilor ridicandu-se la aproximativ 13 mil. euro, investitiile desfasurandu-se treptat, in etape, incepand cu 2002, de cand compania a intrat pe piata. Compania detine o singura unitate de productie, in localitatea Ceptura, judetul Prahova, constructia fabricii ridicandu-se la aproximativ 8 mil. euro.
"Coilprofil a incheiat cea de-a patra etapa a investitiilor in dezvoltarea capacitatilor de productie, aceasta ultima etapa ajungand la o valoare de 5 milioane de euro. Acum suntem in perioada de studiu a pietei. Nu mai luam in considerare o crestere a capacitatilor de productie deoarece dinamica pietei constructiilor din ultimii 5 ani a dus la o saturatie in piata, in acest moment capacitatile de productie depasind cererea", a incheiat directorul Coilprofil.
Pe piata din Romania, principalii competitori ai companiei sunt Lindab (Suedia), Ruukki (Finlanda), Arcelor Mittal Construction, Teraplast Bistrita sau Isobau (Grecia). Potrivit primelor estimari pe 2008, piata materialelor de constructii metalice din Romania se ridica cantitativ la 150.000 de tone, valoarea acesteia fiind de aproximativ 200 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO