Companii

Colliers: Bucureşti, Constanţa, Alba şi Timiş conduc în topul celor mai puternice centre logistice, generând un sfert din cantitatea de marfă transportată la nivel naţional

Laurenţiu Duică, Director Industrial Agency în cadrul Colliers International Romania

Laurenţiu Duică, Director Industrial Agency în cadrul Colliers International Romania

Autor: Cristina Bellu

24.05.2019, 14:39 245

Piaţa industrială şi logistică locală a cunoscut o creştere exponenţială în ultimii ani atât din punct de vedere al dinamicii dezvoltărilor industriale cât şi al intensităţii transportului naţional de marfă, topul celor mai puternice centre logistice fiind condus de Bucureşti, Constanţa, Alba şi Timiş, pieţe care generează aproape un sfert din cantitatea de marfă transportată la nivel naţional, arată o analiză Colliers.

Clasamentul este completat de Prahova, Ilfov şi Cluj, la polul opus aflându-se Vaslui, Giurgiu, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Covasna şi Sălaj.

„Pe termen lung, ne aşteptăm ca actualele centre logistice să se consolideze, deoarece au crescut atât de mult având o poziţionare strategică, au consolidat economia locală şi, astfel, s-a şi creat o tradiţie în acest sens. Totuşi, subliniem că în regiunea Moldovei nu există un centru logistic puternic, însă ne aşteptăm ca acest lucru să se schimbe în câţiva ani, mai ales dacă se vor materializa planurile actuale de construire a unei autostrăzi care leagă Iaşi de Târgu Mureş”, explică Laurenţiu Duică, Director Industrial Agency în cadrul Colliers International Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO