Companii

Comat Auto, care detine opt hectare in Bucuresti, vanata de Cobalcescu

08.11.2005, 19:25 183

Compania Auto Cobalcescu, unul din principalii operatori de taximetrie din Bucuresti, a initiat o oferta publica in valoare de 3,4 milioane de lei (0,92 milioane de euro) pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al societatii Comat Auto din Bucuresti, care detine, printre altele si o suprafata mare de teren in zona de vest a Capitalei.

Auto Cobalcescu ofera 3,02 lei pentru fiecare din cele 1,13 milioane de actiuni, reprezentand 66,8% din actiunile Comat.

Compania detine deja 17% din actiunile Comat, iar un alt pachet de 16,3% din actiuni este detinut de Castrum Corporation, una din companiile Castrum Grup din care face parte si Auto Cobalcescu.

Comat Auto are ca obiect de activitate comertul cu piese si componente auto, insa cea mai mare parte a veniturilor companiei provin din inchirieri si prestari de servicii catre firmele de comisionare in vama.

Tranzactia are si o latura imobiliara importanta, avand in vedere ca societatea detine un teren cu suprafata de peste 81.600 mp la periferia Bucurestiului, in apropierea autostrazii Bucuresti - Pitesti, precum si mai multe depozite. In functie de destinatie, pretul unui metru patrat de teren in acea zona variaza intre 40 si 90 euro, conform estimarilor de pe piata. Asadar, numai valoarea terenurilor detinute de Comat se ridica la peste 3 mil. euro.

Comat Auto nu are un actionar majoritar, principalii actionari minoritari ai societatii fiind persoanele fizice Maria Mois, cu 21,27% din actiuni, si Ioana Stanculescu, cu 14,86% din actiuni, precum si SIF Muntenia, care detine un pachet de 16,9% din actiuni. Restul de circa 13,7% din actiuni sunt in proprietatea unor actionari mici.

Oferta incepe pe data de 9 noiembrie, urmand sa se incheie pe 29 noiembrie. Intermediarul ofertei este CA IB Securities, societatea de brokeraj a HVB Bank.

Actiunile Comat Auto sunt listate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 1,6 lei/actiune.

Capitalizarea bursiera a societatii este de 734.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO