Companii

Combinatul ArcelorMittal Galaţi a finalizat o investiţie de 10 mil.euro pentru creşterea producţiei şi eliminarea unor defecte de calitate

Combinatul ArcelorMittal Galaţi a finalizat o...

Autor: Roxana Rosu

05.03.2018, 12:05 165

Combinatul ArcelorMIttal Galaţi a repornit o maşină de turnare din cadrul Oţelăriei, după finalizarea unui program de investiţii de circa 10 milioane euro, care va permite creşterea producţiei şi eliminarea unor defecte de calitate.

“Acest proiect este parte a eforturilor noastre pe termen scurt şi mediu de a moderniza Oţelăria şi de a implementa – cât mai mult posibil –  noile tehnologii de automatizare şi digitalizare în procesele noastre de producţie”, a spus Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Proiectul a avut ca scop modernizarea capului de turnare al Maşinii nr. 4 prin înlocuirea unor compenente şi instalarea unei automatizări noi.

Acestea vor permite creşterea producţiei prin reducerea opririlor tehnice şi accidentale, obţinerea unei viteze de turnare mai mari şi eliminarea unor defecte de calitate.

Combinatul de la Galaţi are în prezent 5.500 de angajaţi, în contextul în care la privatizare, în 2001, avea circa 27.600 de angajaţi.

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară, controlat de miliardarul Lakshmi Mittal, trece prin digitalizarea  procesului de pro­ducţie, în urma căruia numărul salariaţilor va continua să scadă, iar profilul slujbelor se va schimba, fiind axat pe supravegherea diverselor echipamente tehnologice.

Uzina de la Galaţi va primi investiţii de peste 30-40 de milioane de euro anual pentru a continua procesul de modernizare şi digitalizare a unităţii, care se derulează la sfârşitul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO