Companii

Comenzile din Germania au crescut afacerile Kromberg & Schubert

Comenzile din Germania au crescut afacerile Kromberg & Schubert

Creşterea afacerilor a fost determinată în special de începerea producţiei la a treia fabrică, preluată anul trecut de la fondul de investiţii Platinum Equity

Autor: Gabriel Botezatu

01.05.2011, 23:44 909

Subsidiara din România a grupului german din domeniul autoKromberg&Schubert a înregistrat anul trecut o cifră de afaceride 617 milioane de lei (146 mil. euro), cu 27% mai mare faţă denivelul realizat în 2009, a declarat directorul comercial alcompaniei, Marius Petrică.

Creşterea afacerilor a fost determinată în special de începereaproducţiei la a treia fabrică a companiei în România, cea de laNadab, judeţul Arad, preluată anul trecut de la fondul american deinvestiţii Platinum Equity.
Producătorul de cablaje electrice şi motoare mai deţine în Româniao fabrică în Timişoara şi alta în Mediaş, ambele investiţiigreenfield.
Alt factor care a determinat avansul afacerilor a fost creştereacomenzilor concomitent cu majorarea produc­ţiei de automobile dinGermania, de unde provin majoritatea clienţilor finali aicompaniei. Petrică a menţionat că pentru viitorul apropiat grupulgerman nu mai are alte planuri de investiţii în România.
De asemenea, Kromberg & Schubert nu are în vedere semnarea unuicontract cu uzina Ford de la Craiova. Producţia realizată înRomânia este livrată în totalitate în state din Uniunea Europeană.
În cele trei unităţi de producţie locale lucrează 5.000 deangajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO