Companii

Comfert Bacău: Porturile sunt foarte aglomerate, durează şi câteva zile să descarci un camion de porumb

Autor: Gabriel Razi

14.10.2013, 00:06 835
Cele 10 milioane de tone de porumb ale recoltei din această toamnă gene­rea­ză deja blocaje în porturile locale, iar camioanele au ajuns să staţioneze la cozi şi câteva zile pentru a livra mar­fa, a spus vineri la ZF Live Bog­dan Stoian, directorul naţional de vân­zări al grupului de agrobusiness Comfert Bacău.
 
„Porumbul este recoltat în salturi din cauza vremii capricioase. Princi­pa­la problemă este aglomerarea spa­ţiilor de depozitare şi a traderilor care preiau producţia. Transportatorii au ajuns adevărate silozuri pe roţi, nu se des­carcă aşa cum ar trebui, durează câteva zile şi apar blocaje. Sunt mari aglo­merări în zonele portuare“, a ex­plicat Stoian, responsabil de vânzările Com­fert, un business de 130 mil. euro anul trecut din distribuţia de îngră­şă­minte, pesticide, seminţe şi motorină pentru agricultură.
 
Dificultăţile din principalele puncte de livrare a producţiei de po­rumb vin în contextul în care fer­mierii vor strânge în această toamnă 10 mi­lioane de tone de porumb, în creştere cu 85% faţă de sezonul anterior, o cantitate aproape de vârfurile istorice.
 
În primele luni de la încheierea recoltării, piaţa porumbului este inundată de marfă, iar camioanele şi vagoanele de tren se îndreaptă către principalele porturi pentru a o trimite ulterior la export. O bună parte a cantităţilor ajung în portul Constanţa, dar exporturi se fac şi din Calafat, Brăila, Galaţi sau Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO