Companii

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat de 100 milioane euro propusă de România pentru susţinerea proprietarilor de păduri care vor să facă lucrări de regenerare

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat...

Autor: Roxana Rosu

24.05.2022, 15:59 143

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat din România în valoare de 100 milioane euro pentru proprietarii de păduri, menită să sprijine regenerarea pădurilor deteriorate, fondurile urmând să fie asigurate prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă.

Proprietarii de păduri vor putea solicita statului sprijin financiar pentru regenerarea pădurilor în zonele afectate de incendii forestiere, de fenomene climatice nefavorabile, de infestări cu dăunători şi de evenimente catastrofale.

Sprijinul va lua forma unor granturi directe acordate proprietarilor privaţi şi publici de păduri, precum şi asociaţiilor acestora. Schema de ajutoare se va încheia la 30 iunie 2026.

Comisia Europeană a constatat că schema este necesară şi adecvată pentru a încuraja regenerarea pădurilor. În plus, Comisia a concluzionat că schema este proporţională şi nu va avea efecte negative nejustificate asupra concurenţei şi a schimburilor comerciale din UE. .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO