Comisia Europeană a rambursat României peste 454 milioane euro pentru proiecte din fonduri europene

Secțiune susținută de Medlife Logo

29 dec 2017 Autor: Roxana Rosu

Comisia Europeană a transferat României 454,06 milioane euro, reprezentând rambursarea de fonduri solicitate prin cererile de plată intermediare transmise de Autorităţile de Management aflate în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Astfel, pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), din Fondul de Coeziune, au fost transferate 338 milioane euro, iar din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) alte 101,65 milioane euro.

Pentru cererile de finanţare din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT), din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), România a primit 12 milioane euro, iar pentru cele din Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), din Fondul Social European (FSE), încă 2,31 milioane euro.

Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este al doilea program ca mărime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu şi energie.

Programul Operaţional Asistenţă  Tehnică  (POAT) reprezintă  unul dintre programele operaţionale cu finanţare din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii (FESI) de care va beneficia România în baza Acordului de Parteneriat cu Uniunea Europeană în perioada de programare 2014‐2020,  în cadrul Obiectivului Coeziune

Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) finanţează proiecte ale administraţiei publice care urmăresc crearea unei administraţii moderne, eficiente, servicii publice competitive, investiţii şi reglementări de calitate, proceduri clare, simple şi predictibile de funcţionare şi profesionalizarea funcţionarilor publici, contribuind astfel la implementarea măsurilor de reformă şi la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.       

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
program operational
, fond
, comisia europeana
, comisie
, dezvoltare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide