Companii

Comisia Europeana: Inghetarea pretului carburantilor se poate aplica in Romania

Comisia Europeana: Inghetarea pretului carburantilor se poate aplica in Romania

Autor: inCont.ro

30.04.2011, 11:45 258

"Posibila inghetare a pretului pentru carburanti, anuntata deGuvernul Romaniei, nu incalca nici una din regulile concurentei dinUniunea Europeana", a declarat in exclusivitate pentru ProTV siincont.ro Marisa Gonzalez Iglesias, purtator de cuvant al DirectieiGenerale Concurenta din cadrul Comisiei Europene de laBruxelles.
Din punctul de vedere al regulilor antitrust, blocarea preturilorpentru benzina la un anumit nivel nu ridica niciun fel deprobleme.

"Regulile competitiei ar putea fi teoretic incalcate doar dacainghetarea preturilor nu s-ar aplica tuturor companiilor de pepiata si ar oferi un avantaj unei societati cu capital de stat, darnu este cazul in Romania", a mai spus purtatorul de cuvant alDepartamentului de Concurenta al CE. Astfel, Comisia Europeana daunda verde Guvernului de la Bucuresti sa treaca la inghetareapretului carburantilor, spunand ca din punctul de vedere al unuiajutor de stat si pe baza informatiilor disponibile la aceasta ora,masura nu pare sa se califice ca ajutor, asa cum este definitacesta in Tratatul de Functionare a Uniunii Europene, pentru ca nusunt implicate resurse ale statului.

"Mai mult decat atat, din cate am inteles masura nu va fiselectiva, ci se va aplica tuturor proprietarilor de statii debenzina," Marisa Gonzalez Iglesias, purtator de cuvant al DirectieiGenerale Concurenta din cadrul Comisiei Europene. Citiţi mai multdespre îngheţarea preţului la benzinăpe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO