Companii

Compania Blue Air zboară spre 5 mil. pasageri şi afaceri de 430 mil. euro

Gheorghe Răcaru

Gheorghe Răcaru

Autor: Cristina Bellu

16.08.2018, 00:08 1675
Blue Air, cea mai mare companie ae­riană românească, cu afaceri de 412 mil. euro în 2017, estimează pentru anul în curs venituri de 430 mil. euro, 60% din acestea venind din ope­raţiunile locale.

„Anul acesta este un an de conso­li­dare atât din punct de vedere opera­ţional, cât şi din punctul de vedere al re­structură­rii interne a companiei, al re­or­ga­nizării acesteia. Esti­măm venituri de peste 430 de milioane de euro. Ca pondere în business opera­ţiu­nile din Româ­nia reprezintă 60%, iar cele din străi­nătate 40%“, a spus Gheorghe Răcaru, directorul gene­ral al Blue Air, prezent în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Transportatorul aerian este con­trolat din 2013 de Teodor Cristian Rada, Marius Puiu, Tudor Constan­ti­nes­cu şi Luciana Păunescu, acţionari care nu au acordat interviuri şi nu au vorbit despre strategia companiei. Sin­gura „voce“ a Blue-Air a rămas Gheor­ghe Răcaru, manager de care se leagă dezvoltarea brandului in­clusiv în pe­rioada în care com­pania ae­ri­ană era con­tro­lată de Nelu Iordache.

Potrivit lui Gheorghe Răcaru, Blue Air are în pre­zent nouă baze de operare, din­­tre care cinci în România şi patru în străinătate în Larna­ca (Cipru), Torino (Ita­lia), Liverpool (Anglia) şi Alghero (Italia). Compania are apro­ximativ 1.500 de angajaţi, dintre care peste 800 sunt personal navigant.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO