Companii

Compania bulgară Speedy cumpără curierul DPD România într-o tranzacţie cu Poşta Franceză

Compania bulgară Speedy cumpără curierul DPD România...

Autor: Marius Oncu

25.03.2014, 00:00 1865

Compania bulgară Speedy a semnat un acord preliminar cu o subsidiară a grupului francez La Poste pentru achiziţia firmelor de curierat Dynamic Parcel Distribution (DPD) din România şi GeoPost Bulgaria OOD, parte a unei strategii de extindere în regiune. Acordul prevede preluarea integrală a DPD de la  GeoPost, subsidiară a La Poste, şi a GeoPost Bulgaria OOD de la GeoPost Yurtici Kargo Servisi, din Turcia, se arată într-un anunţ transmis de Speedy bursei de la Sofia. GeoPost deţine 51% din GeoPost Yurtici Kargo Servisi. În cadrul tranzacţiei GeoPost preia un pachet de 25% din acţiunile Speedy, urmând ca în 2020 să dispună de opţiunea de a-şi majora participaţia la peste 50%.

„Fondurile necesare achiziţiei companiilor şi programului de investiţii pentru România se ridică la 30 de milioane de leva (15,3 milioane de euro - n.red.). Finanţarea va fi asigurată integral prin majorarea capitalului Speedy şi obţinerea unui împrumut pe termen lung pentru investiţii“, se arată în comunicatul transmis bursei. DPD România va beneficia de un plan investiţional de peste 10 milioane de euro.  DPD România este activă pe piaţa locală din 2008, în urma preluării Pegasus, prima companie de livrări urbane din România, înfiinţată în 1997. Compania are peste 500 de angajaţi (inclusiv francize), 72 de depozite şi 15.000 de colete livrate zilnic. Cifra de afaceri a DPD România în anul 2013 a fost de 64,8 milioane de lei, în creştere cu 43% faţă de anul 2012.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO